FLV-NYTT

    Friidrottens Ledarveteraner

 

Hem   Styrelse  Info  Historia   Medlemmar   Program   Kontakt   Länkar

 

 

 

FRIIDROTTENS LEDARVETERANER

– EN HISTORIK

8 juli 1996 räknas som vår födelsedag. I samband med DN-galan bjöd jag in de 28 av SFIF guldmedaljerade som fanns i livet till en träff i Stadiontornet.

Följande hörsammade inbjudan: Erik Ahldén, Sixten Borg, Gunnar Ekedahl, Carl G Forslund, Bengt Forsman, Bernt Gröön, Gunnar Hofverberg, Jacob Lindahl, Gösta Laudon, Stig Pettersson, Stig Spetz, CG Tollemar, Karl-Axel Torége och så förstås jag själv.

Med De Stora Grabbarna som förebild beslutades om att bilda en motsvarighet för ”De Stora Ledarna”. Presumtiva medlemmar är de som av SFIF premierats med Silver- och/eller Guldmedalj. Syftet är att ”Skapa en social miljö för att bibehålla kamratskapet” men även att ”Med vunnen erfarenhet stödja svensk friidrotts framtid”.

Den första styrelsen bestod av: Bernt Gröön, ordf., Karl-Axel Torége, v.ordf., Bengt Forsman, kassör, Stig Pettersson, klubbmästare, och jag själv, sekreterare.

Efter fem år valde Bernt Gröön, Växjö, år 2001 att avgå och till ordf. valdes då CG Tollemar, Stockholm, som avgick 2004 och ersattes av Bengt Ohlsson, Göteborg. Vid årsmötet 2010, valde han att träda tillbaka och ersattes då av Kjell-Åke Andersson, Karlstad.

Omsättningen av styrelseledamöter har varit liten.

Den nuvarande styrelsen består av: Kjell-Åke Andersson, ordf., Bengt Ohlsson, v.ordf., Thord-Eric

Nilsson, Östersund, kassör och redaktör, Harry Ericksson, medlemsombud, och jag själv som varit sekreterare i alla år. Några andra ledamöter har inte förekommit.

Att träffas i samband med större friidrottstävlingar har varit det högst prioriterade, med Stora SM som den stora möjligheten att uppleva gemenskap med kamrater från en lång ledarkarriär. Då hålls även årsmötet. DN-galan och Galan i Globen har också varit årligen återkommande, medan Finnkampen gällt de år den gått i Sverige.

För många har kontakten med föreningen endast bestått i vårt medlemsblad ”FLV-Nytt” som jag själv var redaktör för fram till 2009 men som sedan tagits över av ”proffset” Thord-Eric Nilsson.

                                                                   Olle Arvidsson